KPSS köstebeği IP'yi değiştirmiş

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM merkezindeki bilgisayarların İP adreslerinin, soruların gönderildiği e-mail hesabının ortaya çıkmasından sonra değiştirildiği ortaya çıktı. Son gelişme soruların ÖSYM'den sızdırıldığı iddiaların güçlendirdi.

MAHMUT LICALI ALİCAN ULUDAĞ

YÖK Denetleme Kurulu'nun KPSS'deki kopya iddialarıyla ilgili olarak başlattığı incelemede Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kanadıyla ÖSYM'nin bilgisayarlarını inceleme karan aldığı belirtildi. ÖSYM'de polis tarafından yapılan inceleme dün de devam ederken, merkezin İP adreslerinin KPSS'deki kopya iddialarının ardından değiştiği tespit edildi. İP adreslerinin değiştirilmesi soruları sızdıran kişinin ÖSYM içinden ve delilleri yok etmeye çalışan biri olduğu şüphelerini arttırdı.

KPSS'nin Eğitim Bilimleri sorularını hazırlayan 6 kişinin bilgisayarlarının belleklerinin kopyasının alındığı, inceleme kapsamında önceki gün tamamlanamayan çalışmalar dün de devam etti. KPSS'deki Eğitim Bilimleri testindeki soruların ham halinin "hotmail uzantılı bir e-posta adresine gönderildiği" ve "soruların sızdırılmış olabileceğine" ilişkin Türk Eğitim-Sen tarafından düzenlenen basın toplantısından bir gün önce, ÖSYM'nin sunucularının İP adreslerinde değişiklik yapıldığı tespit edildi. Söz konusu İP adresi değişikliğinin neden yapıldığı (konusunda da ÖSYM'deki yetkililerle görüşüleceği ifade edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'm Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) yazı yazarak, KPSS sorularını hazırlayan heyette yer alan isimlere ait "HTS" adı verilen geçmişe dönük telefon görüşme kayıtlarını istedi. Savcılık, bu kayıtlara bakarak, kimin hangi gün, kimlerle görüşme yaptığını inceleyecek.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber